Carpspots – Karpervissen in Frankrijk

Etang la Saussaie

Etang la Suassaie kopfoto

Vlakbij de stad Vitry le Francois ligt het prachtige water Etang la Saussaie in de mooie regio Champagne. Dit water van ruim 3 hectare ligt op een complex van ruim 6 hectare. Het water kenmerkt zich door het grote aantal zware vissen wat er rondzwemt dus de kans op een nieuw PB is hier zeker aanwezig. Door het natuurlijke voedselaanbod groeien de vissen jaarlijks erg goed en naast de mooie en zware vissen is het hier prima genieten in een natuurlijk omgeving, met recht een visvakantie dus. Er zwemmen hier zowel spiegel- als schubkarpers en het gemiddelde gewicht ligt op ruim 17 kilo en de topper is rond de 29 kg.

Rondom het meer ligt een weg en de stekken zijn dan ook allemaal met de auto bereikbaar. Na het uitpakken dien je de auto op de algemene parkeerplaats te zetten. Er zijn rondom het water 14 stekken waarvan 1x een 2 persoonsstek. Er worden maximaal 6 vissers per week toegelaten en dmv loting worden de stekken bepaald.

Op het complex is aan beide kanten van het water een nette lodge aanwezig met een douche, toilet en een vriezer die je kunt gebruiken als er ruimte is. Verder is er ruimte om te eten en je accu’s op te laden (denk wel aan een reisadapter). Ook is er een open haard waarbij het prima chillen is en de hopelijk onvergetelijke vangsten nog een keer te bespreken.

Translate »