Carpspots – Karpervissen in Frankrijk

Granny Lake

Het water Granny Lake, gelegen in de Jura, vind je aan de zuidkant van het mooie dorpje Chaussin. De naam is zeer toepasselijk aangezien het een oud familiebezit is en de eigenaresse inmiddels de respectabele leeftijd van 85 heeft bereikt!

Granny Lake is een zeer sfeervol water van bijna 14 hectare en heeft veel overhangende bomen wat in combinatie met de totale rust het plaatje compleet maakt.

Naast het feit dat er meerdere 20+ kilo vissen zijn gevangen bestaat er ook een grote kans op sterke meervallen. Het water biedt de vissers genoeg uitdagingen om de vis op verschillende manieren te kunnen vangen.

Het is toegestaan om een roeiboot te gebruiken en dit is dan ook aan te bevelen! Dit niet alleen voor het uitvaren en drillen maar ook om te genieten van de schoonheid van het water. Verder kun je hierdoor ook de bodemstructuur beter bekijken. Op sommige locaties liggen namelijk ook stronken onder water. Mocht je niet zelf beschikken over een roeiboot dan is deze ook te huur bij de eigenaresse.  Neem wel zelf je electromotor (en accu) en dieptemeter mee om meer kans te maken op de mooie vissen die hier rond zwemmen.

Alle (13) stekken bevinden zich aan 1 kant van het water (zie ook de kaart op de pagina locatie). Er zijn een aantal 2-persoonsstekken en er worden niet meer dan 6 vissers per week toegelaten. Hierdoor heeft elke visser de ruimte. Ook zijn er stekken waarbij het mogelijk is om een camper op de stek te hebben!

Douche (te gebruiken middels een aggregaat) en toilet aanwezig. Om niet voor verrassingen te komen te staan is het raadzaam om zelf benzine mee te nemen voor de aggregaat.

De stekken zijn allemaal met de auto bereikbaar en deze mag ook bij de stek blijven staan.  Het kan wel zo zijn dat in zeer natte periodes de stekken moeilijker bereikbaar zijn met de auto.

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de nabijgelegen plaatsje Chaussin.

Translate »