Carpspots – Karpervissen in Frankrijk

Lac Baleine

kopfoto baleine algemene pagina

Vlakbij het mooie Vitry le Francois ligt het lang gerekte water Lac Baleine.  Het meer is ongeveer 1 km lang en er liggen 2 eilanden in het water.  Zoals bij bijna alle meren in deze regio bestaan de bodem uit gravel, zand en klei. Afhankelijk van de periode kan het zijn dat er wiergroei aanwezig is. De beheerder behandelt dit 1 a 2 x per jaar.

De vissen trekken over het gehele water waardoor iedereen op het water kans maakt op vangsten, onafhankelijk op welk deel je zit.  Op dit moment is de zwaarste gevangen vis ruim 26 kilo maar er zitten meer zware vissen in die nog niet op de onthaakmat hebben gelegen dus…

Om de groei van de vissen te bevorderen heeft de eigenaar 300 kleinere vissen verwijderd en de nu nog aanwezige vissen (ongeveer 350) hebben daar zeker baat bij gezien de groei het afgelopen jaar.

De stekken, 1- en 2-persoons, zijn ruim opgezet en goed met de auto te bereiken. De weg naar de stekken toe zijn met grind aangelegd, echter het kan zijn dat in natte periodes de noordkant moeilijker bereikbaar is. In het voorjaar en tijdens periodes dat het gedurende langere tijd heeft geregend kan het aan de noordkant van het meer slecht begaanbaar zijn. In dat geval wordt er vanaf 1 zijde van het meer gevist.

De beheerder (bailiff) is op het complex aanwezig en hij heeft uiteraard veel kennis van het water en de vissen die er rondzwemmen en je kunt dan ook met vragen bij hem terecht. Luister goed naar de tips die hij geeft en doe daar je voordeel mee.

Het meer is pas sinds enkele jaren geopend voor de visserij waardoor nog lang niet alle vissen zijn gevangen. Er is dus nog een ongerepte populatie aanwezig en dat maakt de uitdaging natuurlijk een stuk groter!
De faciliteiten bestaan uit een douche en toiletten en deze zijn schoon en goed verzorgd.
Er is geen electriciteit aanwezig op het complex dus zorg er voor dat je voor het opladen van accu’s etc zelf voorzieningen meeneemt zoals Solar panelen.
Overige faciliteiten zoals supermarkten etc zijn op korte afstand te vinden in Vitry le Francois. op een korte afstand van enkele minuten rijden met de auto.

 

Translate »