Carpspots – Karpervissen in Frankrijk

Lac Rose

In de voor karpervissers zo bekende Champagne regio ligt het mooie Lac Rose.  Dit door de familie Bellamy, Richard, Jo en hun zoon, beheerde water is 2,6 hectare groot en ligt op een complex van 16,5 hectare wat omgeven is door bomen. Enkele stekken liggen zelfs schitterend gesitueerd tussen de bomen!
Het water heeft een diepte die varieert tussen de 1 en 4 meter en met enkele overhangende bomen kun je verschillende kanten op.  De bodem is overwegend zacht maar er liggen diverse harde platen in het midden die het zoeken waard zijn.

Rond het lac rose meer 02water zijn 7 stekken aangelegd waarvan 3 stekken die geschikt zijn voor 2 vissers. Per week worden er maximaal 6 vissers toegelaten en de stekkeuze is o.b.v. voorkeur. Indien nodig worden de stekken ter plekke geloot. Door de grillige vorm en de indeling van de stekken is er voor iedereen genoeg ruimte om je eigen ding te doen. Het water is ook uitermate geschikt voor kleine groepen om het water exclusief af te huren!

De eigenaar woont bij het water en is zodoende altijd beschikbaar voor hulp en informatie. Hij kent het water op zijn duimpje en kan je van de juiste informatie voorzien om enkele mooie vissen te verschalken.

Naast een mooi karperbestand met spiegels tot 45 pond en schubkarpers tot ongeveer 40 pond heb je ook de kans een meerval te vangen. Er zijn al meervallen gevangen van ruim 90 pond!
Het mooie is dat de vissen overal gevangen worden, zowel in het midden als onder de overhangende bomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »