Tips voor je trip

Je vistrip naar Frankrijk vereist de nodige voorbereiding natuurlijk. Om je daarbij te helpen is het verstandig om het onderstaande goed te lezen.

voor als je naar Frankrijk gaatEen bestemming kiezen.
Denk goed na over welk water het beste bij jou past. Natuurlijk wil bijna iedereen op jacht naar zo groot mogelijke karpers, maar het is belangrijk om verder te kijken dan je neus lang is. Wanneer je nog niet veel ervaring hebt is het misschien wel verstandig om een bestemming uit te zoeken die bij je kennisniveau op dit moment past. Sommige wateren zijn, juist omdat er hele grote vissen rondzwemmen, erg lastig te bevissen en je hebt natuurlijk geen enkele zekerheid of je daar een vis gaat vangen. Het zijn de wateren die drukker worden bezocht en de vissen op dat soort meren zijn in de loop der jaren ware meesters geworden in het ontwijken van jouw haak. Misschien is het beter om eerst eens naar een water te gaan waar je wat meer actie kan verwachten, met daarbij een goede kans op een uitschieter.

Huisdieren
Honden zijn op veel bestemmingen niet welkom. Aan de ene kant heeft dat te maken met de wetgeving in Frankrijk, maar ook ter bescherming van de andere dieren in de omgeving. Je zit vaak midden in de natuur, maar je bent zeker niet alleen! Je deelt het water en het omliggende terrein met tal van andere dieren en die zitten vaak niet op honden te wachten. En in de laatste plaats zitten veel watereigenaren ook niet op honden te wachten omdat niet iedere visser altijd de rommel achter zijn hond opruimt. Door schade en schande wijs geworden kiezen ze er vaak voor om geen honden toe te laten. Mocht je toch je hond mee willen nemen geef dit dan vooraf even aan, dan kijken wij of we er een mouw aan kunnen passen.

Voorbereiding
Persoonlijk vinden wij de voorbereiding voor een Frankrijk trip bijna net zo belangrijk en leuk als de visvakantie zelf. Als je een bestemming hebt geboekt dan is er op onze website, maar ook op veel andere plekken op het internet, veel informatie te vinden van mensen die op hetzelfde water hebben gevist. Lees dit soort informatie goed, maar staar je er ook niet blind op. Gebruik ook je eigen kennis en ervaring om te bepalen hoe je het gaat aanpakken daar. Er is niet één wonderaas of wonderrig die altijd en overal goed werkt. Zorg er voor dat je ter plaatse kan switchen van de ene tactiek naar de andere.

De regels
De meeste eigenaren van viswateren hebben best strenge regels, zeker als je het vergelijkt met openbare wateren in eigen land maar het is wel noodzakelijk. De eigenaren zijn bijzonder zuinig op hun vissen, de voot als je naar Frankrijk gaatfaciliteiten en de natuur waar je te gast bent. Het is per slot van rekening hun broodwinning en ze doen er alles aan om hun eigendom in zo goed mogelijke conditie te houden. Jammer genoeg heeft niet iedere karpervisser daar een boodschap aan en door schade en schande wijs geworden hebben de eigenaren in de loop der jaren deze regels opgesteld. Aan de andere kant zijn de regels ook weer niet zo bijzonder wanneer je gewoon normaal zit te vissen en beperken ze je niet in het vangen van je karpers. Voor iedere bestemming staan de regels op onze website. Lees die goed door zodat je weet wat je kan verwachten! En mocht je ergens over twijfelen, vraag het dan aan ons of tijdens je verblijf in Frankrijk. Op overtreding van de regels volgt vaak het verzoek om je spullen in te pakken en van het complex te verdwijnen en dat is iets wat niemand wil.

voot als je naar Frankrijk gaatDe uitrusting
Over het algemeen heb je voor het vissen op onze bestemmingen geen andere visspullen nodig dan in eigen land. Het is dus niet nodig om plotseling 3,5lb hengels te kopen of iets dergelijks. Zorg er wel voor dat je spullen goed in orde zijn want het zou zonde zijn als je door ondeugdelijk materiaal in de problemen komt daar. Dat geldt niet alleen voor je visspullen, maar ook voor je kampeeruitrusting en kookspullen. Je zou niet de eerste zijn die er in Frankrijk achter komt dat de tentstokken of het gasstel in Nederland is achter gebleven.

De reis.
Sommige van onze bestemmingen zijn wat verder rijden dan de meer noordelijk gelegen wateren, maar in alle gevallen geldt dat het belangrijk is om je ook hier goed op voor te bereiden. Gelukkig hebben de meest mensen tegenwoordig de beschikking over navigatie in de auto, dus het gedoe met het lezen van kaarten hoeft vaak niet meer. Bedenk wel dat het in Frankrijk verboden is om locaties van flitsers te activeren op je navigatie. De boete hiervoor is enorm hoog! Zorg dat je goed uitgerust bent voor de start en neem ook onderweg je pauzes. Zorg ook dat je je verzekeringen op orde hebt (ziektekosten, reisverzekering, etc.) zodat je daar in geval van nood een beroep op kan doen. Het is ook belangrijk om te weten dat je in Frankrijk verplicht bent om een fluoriserend vest en alcoholtesters bij je te hebben in de auto. Om snel via de péage te kunnen rijden is het handig om een creditcard bij je te hebben, maar het is ook nog steeds mogelijk om de tol cash te betalen. Hou rekenschap met het feit dat je pas vanaf een bepaalde tijd welkom bent op de bestemming, zodat de eigenaar de tijd heeft om tussen het vertrek van de gasten van de week er voor en jouw aankomst alles weer schoon te maken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *