Etang des Caillats

etang de caillats

Vosges is weer open voor boekingen

Etang des Caillats is gelegen op hetzelfde complex als Lac Tournizet in het hart van de Champagnestreek bij het mooie plaatsje Vitry-le-Francois. In dit stadje vind je meer dan voldoende supermarkten en restaurants.
Ook kun je er prima terecht voor een betaalbaar hotel, wanneer je mocht besluiten om een dag van tevoren af te reizen om uitgerust aan de start te verschijnen.

Dit water heeft zich in de laatste paar jaar een geweldige reputatie opgebouwd onder de telkens terugkerende vissers. Het meer met zijn zeer schitterende grillige vorm en twee schiereilanden is ideaal om met een groep te bevissen.  In het najaar van 2023 heeft de eigenaar een dam gemaakt tussen beide stekken. Dit heeft hij gedaan om te voorkomen dat het volledige bestand aan één kant van het meer zit, terwijl er aan de andere kant geen vis te vangen valt. Dit is in het verleden meerdere keren voorgekomen. Feitelijk bestaat Etang des Caillats nu dus uit twee afzonderlijke wateren die straks beiden weer een eigen bestand hebben.

Vosges

Stek 1, met de naam “Vosges”, biedt plaats aan 3 vissers met op de stek een blokhut voorzien van stroom, een eettafel en een koel-vries combinatie! Op dit deel zit een volledig nieuw bestand van 200 karpers tot 12kg, plus misschien een paar verrassingen die zich bij de afnetting niet hebben laten verleiden. Vosges moeten we weer opnieuw opbouwen en de vis moet de tijd krijgen om te groeien. Wil jij met je maten gewoon lekker een week vissen vanaf een schiereiland met een cabin in je rug, dan is Vosges een prima plek voor jullie. Voor boekingen in 2024 hanteren we een speciale prijs!

Alsace

 

“Alsace”, biedt plaats aan 4 vissers en heeft dezelfde faciliteiten als stek 1.  Schitterende stekken om met je kameraden in de buurt te vissen en toch je eigen ding te doen. (Je zou, wanneer je heeeele goede vrienden bent, de stekken met 1 persoon meer kunnen bevissen.)

Het bestand bestaat uit vissen tot 33 kg  met daarbij soms de kans op een mooie graskarper!  Er zit geen meerval in het meer maar er zwemmen wel diverse snoeken rond. Het is absoluut  geen runswater, maar er zijn weken bij waarin er meer dan 25 karpers gevangen worden. Een boot is, vanwege het aanwezige wier, geen overbodige luxe voor het uitvaren van je lijnen en het drillen van de vis. Het is mogelijk om bij de eigenaar een roeiboot te huren!

 • Het kan zijn dat Dominique niet aanwezig is op het moment van aankomst. Je mag dan naar het water rijden om alvast op de te bouwen. Geen probleem. De eigenaar is niet de hele dag op het complex. Hij gaat er van uit dat zijn gasten zich aan de regels houden.
 • Ga er in je voorbereiding niet vanuit dat Dominique je gaat voorzien van de laatste tips, trucs en vangtips. Hij is primair de gastheer en vindt het geweldig om gasten op zijn wateren te ontvangen, maar een begenadigd visser is hij niet! Gelukkig kun je op onze site bij de reviews, maar ook bij ons rechtstreeks,  voldoende info krijgen voor een succesvolle week!

info

 • Oppervlakte 7,5 hectare
 • Grillige vorm
 • Twee stekken, één drie-persoons en één vier-persoons beide op een soort van schiereiland,  dus ruimte genoeg. Respectievelijk vier en vijf vissers per stek is mogelijk, maar dan moet je wel concessies doen v.w.b. de beschikbare ruimte.
 • Maximaal 9 vissers
 • Op Alsace tot ruim 33 kg. Vosges tot 20 kilo maar dat zijn de uitschieters.
 • Wiergroei (verschilt per jaar), maar hier heb je eerder profijt dan last van. Het is een vereiste om voor het goed kunnen plaatsen van je rigs en het drillen van de vis een boot tot je beschikking te hebben. Je kunt via ons een roeiboot reserveren.
 • Geen poison-chat
 • Centrale lodge met douches en toiletten
 • Je kunt bij Dominique broodjes bestellen. Hij zal ze ’s ochtends op je stek bezorgen.
 • Dieptes variërend van 1 tot 3 meter
 • Twee cabins met stoelen, tafel, elektriciteit en koel-vriescombinatie op de stekken.

regels

 • Aankomst om 14:00 uur, vertrek  uiterlijk 10:00 uur. De kans is groot dat Dominique vanwege zijn drukke werkzaamheden als boer niet om 14:00 uur aanwezig is. Je kunt gewoon naar je stek rijden. Hij komt dan later op de middag alsnog even kennismaken.
 • Help ons problemen te voorkomen!
  Voor Etang des Caillats geld vanaf dit seizoen dat zaken zoals schepnetten, weegzakken, onthaakmatten, cradles, waadbroeken en lieslaarzen eerst gedipt moeten worden in de bak met een desinfecterend middel, voordat je naar je stek gaat.
 • De vis moet zo snel mogelijk en zo ongeschonden mogelijk terug gezet worden (zet je foto- en filmspullen vooraf klaar)
 • Bewaarzakken zijn verboden
 • Maximaal drie hengels per visser
 • Grote en dikke onthaakmat verplicht
 • Zorg er voor dat je altijd een emmer water beschikbaar hebt bij de onthaakmat
 • Onthaakmatten dienen na elke vangst afgespoeld worden om eventuele kruisbesmetting met parasieten te vermijden.
 • Het gebruik van Klinic (of iets soortgelijks) is verplicht.
 • Barbless haken verplicht. Geen circle- of long shank haken.
 • Geen gevlochten hoofdlijnen
 • Leadcore en alle andere leaders verboden
 • Het gebruik van safety rigs is verplicht. Zorg ervoor dat de loodmontage over elke knoop kan glijden
 • Maak geen lawaai (bijv. geen luide radio’s)
 • Zwemmen is niet toegestaan
 • Afval in de daarvoor bestemde zakken
 • Je mag van 07:00 tot 20:00 uur stapvoets met je auto rond het meer rijden. Beperk dit tot het hoognodige.
 • Roeiboten zijn toegestaan.
 • Voerboten zijn toegestaan.
 • Gebruik alleen de beste kwaliteit boilies die je kunt krijgen. Freezer boilies hebben nog steeds onze voorkeur.
 • Goed bereide particles zijn toegestaan.
 • Plastic aas is verboden. Er zijn prima pop up mais imitaties verkrijgbaar tegenwoordig .
 • Geen pinda’s, tijgernoten of andere noten toegestaan!
 • Markeren of verminken van de vissen is ten strengste verboden.
 • Bij het niet naleven van de reglementen loop je de kans onmiddellijk van het domein te worden verwijderd

prijzen

Let op: dit is geen prijs per persoon, maar per stek.

2024

Vosges max 3 pers.     € 400,-
Alsace max 4 pers.  € 650,-
   
roeiboot per week € 50,-
8mm pellets 25 kg                                             € 50,-
geprepareerde mais 10 kg                         € 15,-

locatie


Afstand Breda – Etang des Caillats 380 km
GPS: 48.731536, 4.672129

De route vanaf Reims la Bruléé naar Etang des Caillats (en Lac Tournizet)

YouTube player

stekverdeling Caillats1

 

video

YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player

foto

Zeer mooie plas

27 september 2022

We hebben zeer genoten van de plas Etang des Caillats op de stek Alsace

Mooie vangsten gehad ondanks dat het erg warm weer was

Een zeer vriendelijke eigenaar die elke ochtend lekker verse broodjes komt brengen

Zeker een aanrader om weer te komen

ROB WILCKE

Mooie week op Etang des Caillats

26 augustus 2022

Wij hebben een prachtige week gehad op stek Alsace. De aanbeten kwamen vooral ‘s avonds en ‘s nachts tussen 20:00 en 08:00 en overdag was heerlijk weer z’n 30-35 graden. We hebben totaal 23 karpers gevangen met gemiddeld gewicht van ruim 15kg! De topvis van het water hebben wij gevangen op 26.6kg waar deze in het late najaar nog op ruim 30 gewogen is! Een andere topvis hebben wij zelfs 3x gevangen, buitengewoon bijzonder maar erg mooi op 25.3 kg. We hebben bijna allemaal ons pr aangescherpt en al met al een zeer geslaagde vakantie gehad! Zeker een aanrader als je met 3-4 personen wil vissen. Het bodemverloop is interessant en er zijn genoeg grindplaatjes te vinden dus neem zeker een goede prodding stick mee! Dat levert absoluut vis op. Er is ook veel witvis en de ratten vreten je aas eraf dus neem ook bait protectors mee. Wij danken Carpots! En we komen zeker nog een keer terug op het domein, er zijn daar wateren genoeg.

Mitchell Milani

Was weer heerlijk

24 juni 2022

Voor de 3e keer op het domain geweest nu en het was weer genieten.

De huisjes en daarin een koelkast is echt fijn.

Domique kwam iedere ochtend ons verse brood brengen en dan ook nog mooie vissen vangen.

Bedankt weer Henk en Jan we hebben de volgende boeking alweer gedaan.

Robert

Etang des Caillats

13 juni 2022

Hallo hier een korte samenvating van onze trip op de vijver etang des caillats op de stek alscace. We kwamen op zaterdag 21 mei rond 15.00 aan en we reden meteen naar onze stek . Nog geen 5 minuten later kwam de eigenaar Dominique er al aan en hij stelde zich voor en legde alles perfect uit. Het mais en de boot lagen ook al klaar, dus we konden gaan opbouwen. En de hotspots zoeken, daar kun je veel profijt uit halen als je de harde platen in het water kan vinden met de roeiboot of baitboot. Na het eten gingen we de hengels uitvaren en het wachten kon beginnen. Ik pakte de eerste nacht meteen 2 karpers 14 en 19.5 kilo. Daarna met de jongens onze Rick en Mathijs wat gepraat en hoe ik het aangepakt had, ging het los. De jongens en ik kregen overdag diverse runs met mooie dikke en gezonde vissen het kon niet op. Het weer was goed en op deze stek heb je zoveel mogelijk heden dan kan het niet fout kan. en Dominique de eigenaar kwam elke morgen langs met brood en vroeg of je nog iets nodig had. en of hij iets voor ons kon doen. Fijne man die Dominique. Kort samengevat een hele mooie vijver met basic douche en wc maar goed een fijn huisje met een grootte koelkast en diepvries erop .over de vijver kan ik alleen maar zeggen kijk waar de vis zich bevindt kijk naar de trekroute maak het niet te moeilijk maar zoek vooral naar de schone en harde platen want er staat wier en zuurstofplanten Wij visten met de bca bollie van trb baits we hadden totaal 32 stuks waarvan 6 vissen boven de 20kilo en zeker 15 vissen rond de 20 kilo en dan ook nog na de paai. Dit was een klein verhaal over onze trip in een woord het was geweldig en we hebben alweer geboekt voor volgend jaar. Jan en Henk bedankt en tot de volgende ronde.

Ben, Rick van Kol plus Mathijs

Nogmaals bedankt

Ben

Best Week Ever

12 juni 2022

Well, we fished Alsace for a week. What a week it turned out to be. We booked ALSACE without any prior knowledge of the lake over 2years ago, due to the pandemic we had to change the date many times, thanks to CARPSPOTS for their patience.

The facilities were superb on the lake with a cabin, fridge and freezer all for our personal use. We’re are seasoned car anglers father( who’s 80) son and a grandson who’s been carp angling with us for 12 years. Daily the owner would quickly pop in with French sticks and pain au chocolat as ordered.

We were little disappointed when we saw the weed but to be fair we were warned. Also the carp had just spawned however this did not deter us from having a brilliant time. All in all we had a great time we fished with Mainline Cell boilies over halibut pellets. Over the week we caught 18 fish, the two biggest being a carp of 59 1/2 LB (27 kg) and another of 62LB (28.12. Kg )not bad considering the oldest pulled his rods in at night.

So we can thoroughly recommend Henk and Jan from CARPSPOTS for their attention to detail and providing a first class service.

We’re back again next year.

David Potter

Antwoord van Carpspots

Thanks for your review, David. It was great to see you and your family live on Caillats.