Carpspots – Karpervissen in Frankrijk

Lac du Jardin

TZktqIIEsqj8oqp38P0hMVVFTUELnYqdXSKIafURGZ0,RjWrMI59T-eBYoIKdFOtU7JfKJyDts5JFOWJ8ASawkgLac du Jardin, zelden was een naam toepasselijker voor een water. Wij kregen bij de eerste kennismaking het gevoel dat we beland waren in een tuin met een prachtig, twee hectare groot, langgerekt water. Omgeven door hoge coniferen en bomen ben je bijna volledig afgesloten van de zo veelvuldig aanwezige omliggende landbouwgronden zoals we dat kennen in de Champagne regio.  In vroeger dagen was dit water in het bezit van een Franse familie en vijf jaar geleden is het gekocht door een Engelsman. Ook hij hield dit water prive en werd het alleen door hem en wat vrienden bevist. In 2011 en 2012 zijn er op het al aanwezige bestand nog 78 karpers toegevoegd en in 2014 is de laatste uitzetting van 13 grotere karpers geweest. De vissen groeien gestaag en daarom ligt het meerrecord op dit moment al iets boven de 29kg. Op dit moment zijn er al ruim 30 verschillende vissen boven de 18kg gevangen en wie weet wat er in de loop der tijd nog meer boven water komt!
Het water is door zijn vorm toch nog geschikt voor maximaal vier vissers. Colin en Ann verhuren het water het alleen exclusief. In het voorjaar van 2015 heeft Colin een nieuwe cabin gebouwd met daarin o.a.  douche, toilet, vriezer, eettafel, stoelen en elektriciteit. Een gasstel moet je zelf meenemen.
Een perfecte plek voor karpervissers die op zoek zijn naar een water met wat meer luxe en comfort.

Info

 • Oppervlakte ongeveer 2 hectare (4,8 acres).
 • Maximaal 4 vissers.
 • 5 stekken.
 • Karpers tot over 29kg (op dit moment zeker 30 vissen boven de 18kg)
 • Nieuwe cabin
 • Douche
 • Toilet
 • Vriezer
 • Koelkast
 • Eetgelegenheid
 • Elektriciteit
 • Grote onthaakmatten, schepnetten en weegzakken zijn aanwezig.

Regels

 • Maximaal 4 vissers
 • Jongeren onder de 16 alleen onder begeleiding van een volwassene
 • Gebruik van de aanwezige onthaakmatten, weegzakken en schepnetten verplicht
 • Het is verplicht om, ter bescherming van de schubben, minimaal 30cm tube op de hoofdlijn te gebruiken.
 • Je mag alleen (niet geconserveerde)  freezerbaits gebruiken. Wij adviseren om de boilies die door de eigenaar verkocht worden te gebruiken. Het is een beproefde boilie waar de vissen aan gewend zijn.
 • Er mogen alleen ter plaatste aangeschafte particles gebruikt worden.
 • (Tijger)Noten zijn niet toegestaan
 • Maximaal 3 hengels per visser
 • Het gebruik van bewaarzakken is verboden.
 • Leadcore en alle andere leaders zijn verboden.
 • Microbarb haken of dichtgeknepen weerhaken verplicht. Geen weerhaakloze haken!
 • De hoofdlijn heeft een minimale sterkte van 15lb,
 • Geen gevlochten hoofdlijnen.
 • Schepnet minimaal 42 inch (1.07 meter) breed.
 • [NIEUW] Ronnie- en spinner rigs zijn verboden
  Wanneer de vis in het schepnet zit ben je verplicht om het net uit het spreidblok te halen om vervolgens de weegzak onder het net en de vis te schuiven om op die manier de vis uit het water te tillen. Dit alles natuurlijk ter bescherming van de vis!
 • Roeiboten verboden,
 • Voerboten toegestaan.
 • Geen open vuur.
 • Geen onbewaakte hengels.
 • Het gebruik van Klinic ( of iets soortgelijks) voor het behandelen van de haakwond is verplicht.
 • Vuilnis in de daarvoor bestemde zakken.
 • Aankomst vanaf 12.30 uur op zaterdag
 • Vertrek uiterlijk om 10.00 uur op zaterdag
 • Je mag een hond meenemen, maar alleen wanneer je het hele meer exclusief boekt. Geef dit wel even aan bij je boeking.

Prijzen

 • Boekingen voor volgend jaar vanaf 1 september 2019.
  Exclusief afhuren                              €   1300,- per week (3 of 4 personen, vissers en niet vissers)
  Exclusief afhuren                              €    900,- per week (2 personen, vissers en niet-vissers)
 • Maaltijdservice (ontbijt en diner)       €    130,- (per week)
 • Particle mix                                       €        3,- per kilo (minimaal 1 week voor vertrek bestellen bij ons)
 • Boilies (alleen 16mm)                       €      35,- per 5 kilo (tip: de vissen zijn gewend aan deze boilies)
 

Locatie

Afstand Breda – Lac du Jardin 400km
GPS-coördinaten: 48.681534, 4.688471

Reviews

Naam: Gerrit Kuiper en Harrie Boer
Bestemming: Lac du Jardin
Startdag: 20-04-2019

Bailiff/eigenaar 5/5
Zeer vriendelijke en behulpzame eigenaars

Faciliteiten 5/5
Keurig nette cabin met alles wat je nodig hebt om te koken ed. Zelfs een Senseo apparaat aanwezig inclusief pads. Koelkast , vriezer , magnetron , waterkoker aanwezig.

Het meer 5/5
Zeer mooi besloten water met erg mooie en zeer sterke vissen.

Aanpak
Niet te moeilijk denken , stekken zoeken onder de bomen.

De vissen
Hebben 21 vissen kunnen landen waaronder 2 mooie rijen en 7 vissen ruim boven de 30 pond en 1 vis boven de 40 pond. Gemiddeld gewicht was ruim 14 kilo

Carpspots 5/5
Alles weer top geregeld zoals we dat gewend zijn , altijd even bellen of alles oké is.

no images were found


Naam: Peter en Jogi
Bestemming: Lac du Jardin
Startdag: 21-07-2018

Ontvangst 5/5
Na wat pech toch daar aangekomen. Colin en Ann hebben ons opgevangen en gelijk van willen jullie wat eten. Super mensen zijn het.

Faciliteiten 5/5
Alles wat je nodig heb. Echt top.

Het meer 5/5
Mooi water en je kan er goed je visje vangen. Je moet er wel wat voor doen maar dan nog is het makkelijk.

Aanpak
Simpel, goed luisteren naar Colin. Hij helpt je echt, ook met het bepalen van je stek.

De vissen
Super. Zijn heel sterk hoe groot of klein ze zijn. Echte vechters.

Carpspots 5/5
Ja wat zal ik zeggen. Top mannen, voor ons een 10+. Volgend jaar weer. Vragen en gelijk antwoord of binnen een paar uur. Ga zo door en jullie worden de nr 1 voor visvakanties.

no images were found


Naam: Ronald Verbaas
Bestemming: Lac du Jardin
Startdag: 07-04-2018

Ontvangst 4/5
Aardige, lieve eigenaren

Faciliteiten 5/5
Netjes en verzorgd!

Het meer 4/5
Super mooi meer

Aanpak
Ondanks hulp van de eigenaar Colin na 4 dagen, hebben we ‘slechts’ 6 vissen weten te vangen (waar er in de omgeving 20 of meer werden gevangen). Colin voerde zelf ook kilo’s voer op andere stekken aan tijdens onze week en heeft hier zijn ‘eigen’ visstekken. Op onze toestemming heeft hij zelf 4 uur gevist en 3 vissen gevangen. 2 dagen later hebben wij op ‘zijn’ stek gevist, dit leverde ons dan weer geen vis op. Heel vreemde situatie, waar we nog altijd in het duister tasten waarom de plekken waar wij vistte zo weinig vis opleverde. Qua systeem, aas en plek deden we alles juist…

De vissen
Drie topvissen gevangen van net onder en net boven 40 (NL) pond! Vissen zagen er puntgaaf uit. Tevens hebben we veel karper aan de oppervlakte zien liggen tijdens zonnige dagen

Carpspots 4/5
Prima geassisteerd en geadviseerd! Lac du Jardin is een meer dat zeer goed bij onze behoeften past! Ter voorbereiding op ons vertrek werd er helaas niet altijd gereageerd op mijn per email gestelde vragen. Dit was zonde.

no images were found


Naam: Peter Loef
Bestemming: Lac du Jardin
Startdag: 28-10-2017

Ontvangst 5/5
Hele warme ontvangst van twee hele fijne mensen. Beiden met veel ‘carp feeling’.

Faciliteiten 5/5
De faciliteiten zijn fantastisch. Een heerlijke lodge met alle gemakken die je nodig hebt. Colin was toen wij er waren ook stroom aan het aanleggen op de andere stekken die verder weg van de lodge zijn gelegen. Volgens seizoen zijn alle stekken voorzien van stroom!! Op alle stekken is een ‘trap’ aanwezig zodat je makkelijk bij het water kunt komen. De kanten zijn namelijk vrij hoog.

Het meer 5/5
Voor mijn gevoel heb ik nu ook op ‘Redmire pool’ gevist. Het meer is intiem en lang gerekt met prachtige stekken met overhangende takken en struiken. Vorig jaar zijn onder alle struiken de wortels en takken verwijderd zodat je heel scherp kunt vissen zonder gevaar op vast zwemmen. Overigens zitten hierdoor de natuurlijke spots ook niet meer vanzelfsprekend onder de takken.

Aanpak
We zijn op weg geholpen door Colin. We hebben gevist met de boilies die door Colin worden verkocht en met eigen boilies. We hebben met beiden gevangen maar het gros kwam van de hengels met de boilies van Colin. Daarbij hebben we ook gevoerd met door Colin gekookte particles. Onze stekken hebben we de eerste dagen gekozen strak onder de kant/takken. Dit zowel onder onze eigen (zon) kant als onder de (schaduw)overkant. Na een halve meter uit de kant loopt de bodem direct naar 1.3 1.7 diepte en vandaar geleidelijk af naar 2 m in het midden. De laatste dagen werd het plotseling onder nul met hele hoge luchtdruk. We zijn toen met een paar hengels dieper gaan vissen. Op alle hengels werd het echter stil, net als in de andere meren in de omgeving.

De vissen
De vissen ogen prachtig, ze zijn gezond, ze zijn erg sterk en zijn het laatste 1.5 jaar goed gegroeid hebben we begrepen. De bekken zijn goed. Geen tot heel weinig littekens. De schubkarpers die we gevangen hebben (de zwaarste net iets boven de 41 pond met een lengte van 1.04 m) zijn prachtig. Stuk voor stuk vissen met nog veel potentie zwaarder te worden.

Carpspots 5/5
Na een mislukte vakantie begin 2017 op Nautica 1 hebben we Henk gebeld die direct met ons is gaan meedenken. Binnen no time had Henk een nieuwe bestemming voor ons gevonden en kregen we nog in het najaar 2017 een herkansing. Henk wist perfect af te stemmen op onze wensen. Voor het vertrek kregen we een berichtje met de mededeling ‘succes en veel plezier’. Tussentijdse vragen zijn op perfecte wijze behandeld en toen we een paar dagen aan het vissen waren kregen we een berichtje met de vraag of alles ons beviel. Prettig die betrokkenheid!

no images were found


Naam: Koen Geuke
Bestemming: Lac du Jardin
Startdag: 06-05-2017

Ontvangst 5/5
Tja ik maakte gelijk al een grote blunder toen we aankwamen! We hadden gehoord dat het eten daar super was, dus ik vroeg aan Collin of hij een goede kok had! Tja en kok in het Engels betekend toch wat anders

Faciliteiten 5/5
Super schoon en nieuw en zeer verzorgt

Het meer 4/5
De stekken zijn perfect en netjes aan gelegd

Aanpak
Simpel vissen

De vissen
Bijzonder mooi met goede vangsten van 5 over de 40 pond! Zit wel veel graskarper in

Carpspots 4/5
Voor herhaling vatbaar! Ideaal voor 3/4 of 2 personen

no images were found


Naam: Jan en Henk
Bestemming: Lac du Jardin
Startdag: 10-09-2016

Ontvangst 5/5
We werden hartelijk ontvangen en na een kop goede Engelse thee kregen we een uitgrbreide rondleiding rond het water.

Faciliteiten 4/5
Keurige faciliteiten, nette douche, complete keuken en ook het toilet in het chalet was perfect,

Het meer 5/5
Je vist volledig afgeschermd in een omgeving die nog het meest weg heeft van een Engelse tuin. De stekken zijn allemaal netjes aangelegd en geven iedereen voldoende ruimte om zijn ding te doen.

Aanpak
We hebben, op advies van Colin, voornamelijk tegen de overhangende takken aan gevist. De vis was niet echt actief omdat de temperaturen ver boven de 30 graden lagen. We hebben ook niet het meest maximale er uit gehaald omdat we (vanwege de hitte) het meest vlak bij het chalet hebben gevist. We hebben met combi rigs gevist en die deden precies wat ze moesten doen: prikken!

De vissen
De vissen die we hebben gevangen zagen er allemaal puntgaaf uit. De gevangen vissen waren allemaal boven de 10kg en de zwaarste die week was een spiegel van 15kg.

De eigenaar 5/5
Colin en Ann hebben hun uiterste best gedaan om het ons naar de zin te maken en dat is prima gelukt. We hebben er voor gekozen om gebruik te maken van het food package en dat was een schot in de roos! Heerlijk gegeten en veel goede gesprekken gehad. Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid!


Naam Danny en Remco
Bestemming Lac du Jardin
Startdag 16-04-2016
Ontvangst 4/5
Een heel hartelijk ontvangst met een uitgebreide uitleg en rondleiding van het water door Colin.

Faciliteiten 4/5
Schone douche en toilet. Verder alles aanwezig zoals koelkast, diepvries en magnetron.

Het meer 4/5
Een erg sfeervol water met mooie kantstekken. Je komt helemaal tot rust met de vogels zingend op de achtergrond. Zoals de naam al zegt waan je je in een echte tuin. Winkels op korte afstand.

Aanpak
Simpel en zoekend vissen. Observeren is belangrijk en de tips van Colin hebben ook geholpen.
De vissen Mooie zeer sterke vissen. Zien er gezond uit.

Carpspots 5/5
Opmerkingen Wij hebben deze week gewonnen met een share and like actie op Facebook. Wij willen Carpspots erg bedanken voor het ter beschikking stellen van deze prijs. We hebben een gezellige week gehad en hebben genoten van de natuur en de rust van Lac du Jardin.

no images were found


Naam: Peter van Elk
Bestemming: Lac du Jardin
Startdag: 30 April

Ontvangst
We arriveerden iets over half een bij het hek en vrijwel gelijk kwam Colin er al een lopen. We werden hartelijk begroet door Colin en Ann en kregen gelijk een kop koffie, biertje of een frisje aangeboden. Na het nuttigen van een bak koffie en een gezellig praatje, kregen we een rondleiding over het terrein

Faciliteiten
De faciliteiten zijn helemaal geweldig. Er staat een mooie lodge met daarin complete keuken, dus gasfornuis met oven, koelkast, vrieskist en er stond zelfs een elektrisch kacheltje, waar we de eerste dag zeker dankbaar gebruik van gemaakt hebben. Ook borden, bekers bestek, etc zijn aanwezig. Daarnaast is er een complete badkamer met een goede douche en toilet. Bovendien zijn er in de lodge voldoende stopcontacten voor het opladen van telefoons, accu’s, etc. Dit is een locatie waar we zeker een keer terug gaan komen, niet alleen om de uitstekende faciliteiten, maar om het totale plaatje, de omgeving, het meer, de vissen, de faciliteiten en zeker niet in de laatste plaats om de leuke, aardige en gastvrije Colin en Ann.

Het meer
Het meer is prachtig en wordt omheind door een hoge haag van coniferen en bomen zodat je echt heel veel privacy hebt. Het is een mooi lang gerekt meer met veel overhangende bomen en struiken. Colin heeft alles echter wel zo gesnoeid dat je zonder problemen in kunt gooien of je lijnen uit kunt varen. Bij de stekken heb je brede betonnen trappen, zodat je ruimte genoeg hebt om je hengels neer te zetten en de vissen te drillen. Daarnaast is er voldoende ruimte om je bivvy neer te zetten. de gemiddelde diepte is ca. 2,5 meter.

De aanpak
We hebben alle 4 met standaard rigs gevist. Als aas hebben we boilies gebruikt, zowel zinkende als pop ups. Ik heb op alle hengels met een snowman gevist en dat werkte prima. Daarnaast hebben we bijgevoerd met mais, hennep en boilies. In eerste instantie niet teveel gevoerd totdat we aanbeten kregen. Als je een voerboot hebt is het aan te raden die mee te nemen zodat je de rigs mooi onder of tegen de takken aan kunt droppen.

De vangsten
Er zit voldoende vis op het meer, zowel spiegel-, rijen-, schub- en graskarper. We hebben met 4 man in totaal 12 vissen gevangen waarvan er ik dacht 3  beneden de 15 kilo waren. De lichtste vis was een spiegel van 20 pond en de zwaartse een schub van 38 pond. Er zitten een aantal vissen die goed over de 40 pond en zelfs richting de 50 pond gaan. De vissen waren allemaal in een prima conditie.

Carpspots
De informatie vooraf was tijdig en goed. Vlak voor we gingen nog een mailtje gehad om ons een goede reis en een goed verblijf te wensen. Henk heeft waarschijnlijk mijn juiste telefoonnummer niet want hij kon geen contact met me krijgen. Via Colin heeft hij dat laten weten en ons via die weg nogmaals welkom geheten en veel succes gewenst. Ook na terugkomst heeft Henk contact met me opgenomen om te vragen hoe het was geweest. Wat mij betreft een hele goede begeleiding/dienstverlening. Goed bezig mannen.

no images were found


Naam: Johan Akkerman
Bestemming: Lac du Jardin
Startdag: 08-08-2015

Ontvangst 5/5
De ontvangst was uitzonderlijk goed. Er werd een verfrissing aangeboden, in de vorm van een lekker koud biertje ,een wijntje of een lekker glaasje fris. Vervolgens kregen we een rondleiding over het terrein.

Faciliteiten 4/5
Bijna alles is aanwezig,waaronder een zeer nette lodge met badkamer,waarin douche,toilet en wasbak aanwezig zijn.Verder een goed ingerichte keuken,met vriezer, koelkast, een aanrecht gedeelte,en een eettafel met stoelen om aan te eten. Het enige waar we zelf voor moesten zorgen was een gasfles en gas kooktoestel om op te koken. Er is voldoende ruimte om je dagelijkse boodschappen op te slaan en gekoeld te houden. Er is een ruime vriezer voor opslag van je voer.

Het meer 5/5
Het meer ligt in een fantastische natuurlijke omgeving. Omringd met een hoge haag van bomen en struiken. Hierdoor ben je volledig afgesloten van de buitenwereld, hierdoor krijg je sterk de indruk dat je één bent met de natuur. Het meer is niet erg groot ,slechts 2 ha. Het is een langgerekt meer met gemiddelde dieptes van 1 tot 2,8m. Maar niet minder een uitdaging om te bevissen. De ontelbare overhangende struiken, bomen en donker groene kleur van het water, maken het een uitdaging om te vis te spotten. Het is er heerlijk rustig en de stekken zijn zeer goed en eerlijk verdeeld. Je hebt nauwelijks zicht op, of last van andere eventuele aanwezige vissers. De stekken zelf bestaan uit nette brede betonnen treden,waarop je makkelijk en ruim je hengels kunt opstellen. Je tent kan op redelijk vlak en netjes gemaaid gras hierachter worden opgesteld.Het bestand is ruim bezet met vissen tot en met 25 kilo en er schijnt nog een zwaardere rond te zwemmen.

Aanpak
Mijn aanpak was in het begin te overmoedig te noemen als ik eerlijk ben. Ik had door de geringe omvang van het water het makkelijk kunnen vangen van deze wilde karper onderschat. Het simpelweg aanleggen van een voerplek en het “direct aanvallen” van de karper bleek averechts te werken. Ik joeg hierdoor na het vangen van 1 of 2 karpers de rest eerder weg dan dat ik ze op mijn voor-gevoerde stek hield. Hierdoor was het “blanken” gedurende 24uur niet ongewoon. De vis bleek, zodra ze zich bevist voelde, zich direct te verplaatsen naar een ander gedeelte van het meer. Later in de week heb ik dit weten te ondervangen door een tweetal kleinere voerplekjes te maken. Na een vangst de stek laten rusten en de 2e stek te bevissen. Ook ben ik van 3 naar 2 hengels overgegaan en direct mijn backleads van de lijnen gehaald om een betere indicatie te krijgen en sneller te kunnen reageren.Het betreft hier wilde karper,die direct de bekende “Snaggs” opzoekt.Daarom raad ik het gebruik van backleads sterk af.Het is mij overkomen na enkele aanbeten de vis zich al had vast gezwommen zonder een run af te geven. Dus samengevat: simpele rigs,Geen backleads.2 Hengels .Licht voeren. Alleen bijvoeren als de vis “los” is. Ook is er een ruim bestand van witvis hierdoor is het gebruik van pva en groundbaits ook af te raden. Houd rust op de stek ,geen luide radio’s ect. en geniet van de natuur om je heen. Nogmaals het zijn prachtige wilde karpers,geen voor-gevoerde franse varkens.

De vissen
Totale vangsten in 1 week,: 6 x 20+ pond (10 – 15 kilo ) 2 x 30+ pond (15 – 20 kilo ) zwaarste vis 18,2 kilo alles gevangen tijdens de dag/avond.geen enkele vis of aanbeet gehad s’nacht.ik heb niet 24/7 gevist gedurende deze week,het beftrof namelijk een relax sessie waarin ik ook de tijd nam om andere dingen te doen zoals uitgebreid te barbucuen ect.

Carpspots 5/5
Ik ben zeer goed geinformeerd en de persoonlijke aandacht en begeleiding was zeer goed. Ook hebben ze zelf alle locatie’s zelf bezocht waardoor je uit de eerste hand geinformeerd word. Bedankt jongens ik heb genoten.

no images were found

[google-translator]

Leave a Reply

Your email address will not be published.