Lac D’Arcy: van record naar record

Toen we in 2017 startten met het aanbieden van Lac D’Arcy konden we niet vermoeden hoe snel dit water zo populair zou worden. De nieuwe eigenaar, de onder karpervissers razend populaire Dominique Couvez, zorgde voor nieuw elan door het toen nog aanwezige wierprobleem op te lossen. Klanten van vroeger kwamen plotseling terug en de vangsten logen er niet om. Vooral de grote schubkarpers vielen op, maar ook bleek het water een aantal schitterende grote spiegelkarpers te huisvesten. De gastvrije bailiff Jean Claude zorgde (en zorgt nog steeds) goed voor de gasten en staat iedereen bij met raad en daad. Iedereen die hem ontmoet heeft zal herkennen dat één van zijn favoriete uitspraken in het Engels “no problem” is.

Vanaf het begin hebben we ieder jaar de vissen zien groeien en het was slechts een kwestie van tijd voordat de eerste karper de grens van 30 kg zou doorbreken. Iedereen dacht dat het één van de grote schubs als eerste zou lukken, maar niets bleek minder waar. Tijdens onze tweede sessie in 2019 op Lac D’Arcy wisten wij zelf het nieuwe meerrecord te vangen, een spiegel van 1.20m lang en een gewicht van 31,2 kg die al een paar jaar niet meer gevangen was kreeg de naam Diesel. Gezien de groei van de karpers wisten we wel dat dit record niet lang in de boeken zou blijven en dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat er meer karpers van dit formaat gevangen zouden worden. 
Dat bleek ook te kloppen want aan het begin van de eerste lockdown van 2020 ving een Franse karpervisser een schubkarper op exact hetzelfde gewicht. Toen het vissen in Frankrijk weer toegestaan was stroomden de karpervissers weer toe en werd er bijna iedere week wel een PB verbroken. Natuurlijk waren ook teleurstellingen en blanks, want het is om de drommel geen eenvoudig water! Je moet wel weten wat je doet en je kunnen aanpassen aan de omstandigheden.

Scherp vissen, zo weinig mogelijk de rust verstoren en kwalitatief goed aas gebruiken is een vereiste. Heb je een van deze drie zaken niet goed voor elkaar dan is de kans groot dat je met lege handen naar huis gaat. En zelfs wanneer je maximaal voorbereid aan de start verschijnt kun je ook nog de pech hebben dat ze gewoon niet bijten. Dit maakt het vissen op Lac D’Arcy een uitdaging van en is de beloning des te groter wanneer het lukt.
De laatste gasten van dit seizoen hadden hun zaken prima voor elkaar en hadden ook nog eens het geluk dat de karpers besloten hadden dat het tijd was om wat extra “wintervet” te kweken. Ideale omstandigheden om flink huis te houden! Je mag wel zeggen dat dit prima gelukt is want al vroeg in de week kregen we al een bericht dat er een nieuw meerrecord was gevangen en wel in de vorm van een schubkarper op een gewicht van 32,7kg. Niemand kon toen vermoeden dat dezelfde visser dit kunststukje nog eens zou herhalen door een dag later een nog grotere schub te vangen en daarmee het record nog eens scherper te stellen met weer een schub van 33,1kg!!!

Wil jij ook je geluk beproeven op Lac D’Arcy? Dat kan, maar dan moet je wel opschieten. Voor 2021 zijn er nog slechts enkele weken beschikbaar maar we hebben net de agenda voor 2022 open gesteld.
Lees hier alle details over Lac D’Arcy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *